Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

about us

 Διαβάζετε τα άρθρα μας και παρακολουθείτε τη σελίδα μας εδώ και δυο χρόνια. Ποτέ όμως, μέχρι τώρα, δεν σας είχαμε εξηγήσει πώς ξεκίνησε η ιδέα για αυτή τη σελίδα και ποιος είναι ο στόχος μας.
  Η σελίδα Πυθαγόρειο Θεώρημα ξεκίνησε από την ιδέα που είχα να δημοσιεύσω ένα άρθρο στην ιντερνετική σελίδα της εφημερίδας «Βήμα». Δεν είχα σκεφθεί ως τότε να ασχοληθώ ποτέ με την αρθρογραφία. Η δημοσίευση του άρθρου και τα σχόλια που δέχθηκε αυτό μου έδωσαν την εντύπωση πως είχα μία μικρή δύναμη. Μία δύναμη επιρροής. Έστω και σε έναν , δυο ανθρώπους. Δεν παύει όμως να είναι επιρροή. Ένα ροκάνισμα του μυαλού για σκέψη και αναθεώρηση.
  Πέρασα έπειτα στη φιλολογία των Ιωαννίνων και τυχαία έτυχε να διαβάσω μία τοπική εφημερίδα που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Δεν άργησα και αφού μιλήσαμε με τον συντάκτη ξεκίνησα να γράφω κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα. Μία εβδομαδιαία στήλη που πολλοί μου είπαν πως δεν μπορούσε να στηριχθεί από μία εφημερίδα. Ούτε πολιτικά θέματα, ούτε αθλητικά ούτε ό,τι μπορείς εύκολα να βρεις παντού, στα περιοδικά και στις εφημερίδες. Δεν με ενδιέφερε το ήδη γνωστό αλλά η διαδικασία εξοικείωσης με θέματα που μέχρι τότε ,ίσως σε κάποιους αναγνώστες της εφημερίδας, δεν είχαν περάσει από το μυαλό τους.
  Ένα χρόνο περίπου μετά, δημιουργήσαμε τη σελίδα στο facebook που ονομάστηκε , όπως και η εβδομαδιαία στήλη "Πυθαγόρειο Θεώρημα".
. Παρατηρούσαμε ότι αρκετά άτομα έμπαιναν στη σελίδα και ενδιαφέρονταν για τα άρθρα μας, σχολίαζαν,  μας έστελναν μηνύματα και κοινοποιούσαν αρκετά από τα άρθρα μας. Η απόλυτη ευχαρίστηση. Ενδιαφέρον για ιδέες και συναισθήματα.
 Έπειτα ξεκίνησαν ορισμένοι , φοιτητές κυρίως, να γράφουν για τη σελίδα και να ενώνουμε τις ιδέες μας. Τα άρθρα αυτών βρίσκονται στην κατηγορία «Επισκέπτες» ενώ τα δικά μου στην κατηγορία «Πυθαγόρας Ελευθεριάδης». Μία τρίτη κατηγορία που βλέπετε ονομάζεται «Εκμυστηρεύσεις», εκεί θέλησα να ρωτήσω ανθρώπους για συγκεκριμένα προβλήματα ή συμβάντα που είχαν περάσει στη ζωή τους ( διαζύγιο, αναπηρίες, αθλητισμός, όνειρα). Η κατηγορία αυτή ίσως είναι η αγαπημένη μου γιατί είναι σημαντικό να ακούς ανθρώπους και να παίρνεις νόημα από αυτούς.
  Το Πυθαγόρειο Θεώρημα λοιπόν είναι ακριβώς αυτή η μικρή ομάδα φοιτητών και ανθρώπων από διάφορους κλάδους. Θέλουμε να παροτρύνουμε ανθρώπους να ανακαλύψουν την ουσία που κρύβουν μέσα τους και να βρουν νόημα σε πράγματα που ίσως δεν είχαν σκεφτεί ποτέ. Θέλουμε να συμβουλέψουμε, μέσα από τα δικά μας λάθη , τους αναγνώστες να αποφύγουν τα αντίστοιχα μελλοντικά δικά τους. Θέλουμε να μην ασχολούμαστε με την πολιτική γιατί δεν έχει την αλήθεια που επιθυμούμε εμείς να βρούμε στις αξίες.
 Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας αλλά και για τη συμμετοχή σας στη σελίδα. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η προσπάθεια αλλά σίγουρα όσο εσείς διαβάζετε τα άρθρα μας και ενδιαφέρεστε για τη σελίδα μας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Προσθέσαμε πρόσφατα και μία επιπλέον κατηγορία που ονομάζεται «Συμβουλές». Λόγω των μηνυμάτων σας για προτεινόμενα θέματα και απορίες εμείς θα είμαστε εδώ να δίνουμε τη δική μας γνώμη σε προβληματισμούς και απορίες για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Εξάλλου αν δεν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον ποιος θα μας βοηθήσει; Φοιτητές εμείς, αναγνώστες εσείς. Τίποτα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου